Jump to content

Vlada zabranjuje plaćanje PR poslova javnim novcem


Mrljavac

ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici zabranila angažiranje PR agencija i stručnjaka tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač Republika Hrvatska, te poduzećima u kojima je država većinski vlasnik ili imatelj poslovnih udjela.

 

Izuzetno se PR-ovci mogu angažirati samo na nekim većim projektima, ali uz prethodnu suglasnost i posebnu odluku Vlade, objavio je premijer Zoran Milanović.

 

O takvoj odluci nismo razmišljali prije par mjeseci, međutim količina žuči i agresije u određenim krugovima potaknula nas je da potpuno jasno definiramo – nema dodatnog plaćanja PR usluga javnim novcem. To se može napraviti iznimno za velike projekte, ali o njima će sve znati cijela hrvatska javnost, rekao je Milanović.

 

Ima puno stručnjaka i agencija za to područje koji bi voljeli raditi krizno komuniciranje umjesto nas, a to bi platili porezni obveznici, što nije u redu. Stranke to mogu plaćati svojim novcem, kao što to SDP radi već 10 godina, ali država, ministarstva ili premijer, koji imaju urede za odnose s javnošću u kojima rade ljudi koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, ne bi smjeli plaćati vanjske suradnike i agencije, ustvrdio je Milanović.

 

To se ne odnosi samo na Vladu nego i na tijela državne uprave, agencije, velika javna poduzeća, kao i poduzeća u kojima država kao vlasnik ima većinski ili pretežiti utjecaj.

 

Iznimka od toga pravila mogu biti samo veliki projekti, tako rade sve Vlade u svijetu ali se o tome donosi posebna odluka temeljem javnog natječaja, naglasio je premijer.

 

Oni koji žele raditi te poslove uz naplatu neka idu u privatni sektor, gdje ima puno uspješnih tvrtki od kojih mogu dobiti posao, samo moraju biti najbolji i najjeftiniji, poručio je Milanović.

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija