Jump to content

Vlasnici oružja policiju moraju obavijestiti o liječniku primarne zdravstvene zaštite


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Vlasnici registriranog oružja do 5. prosinca ove godine policiju moraju obavijestiti o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, jer će im se u suprotnom oduzeti oružje i ukinuti oružani list, doznaje se u MUP-u. Ista sankcija, prema posljednjim izmjenama i dopunama zakona o oružju, prijeti i građanima koji imaju registrirano oružje, a policiju u roku od 60 dana ne obavijeste o promjeni liječnika primarne zdravstvene zaštite, podsjetila je zagrebačka policija na svojoj internetskoj stranici.

Ta se obveza odnosi na sve vlasnike oružja bez obzira imaju li važeće uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ili je ono isteklo.

Podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, vlasnici oružja mogu dostavili nadležnoj policijskoj upravi osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom. Brojevi faksa i e-mailovi policijskih uprava dostupni su na web stranici MUP-a (http://www.mup.hr).

Vlasnici oružja koji ne posjeduju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje ili držanje i nošenje oružja ili im je izdano prije 2007. dužni su do 5. lipnja 2013. policijskoj upravi ili policijskoj postaji dostaviti novo uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.

Uvjerenje ne smije bili starije od tri mjeseca, a protiv svih koji ga ne dostave do 5. lipnja 2013. policija će podnijeli optužni prijedlog nadležnom sucu za prekršaje.

Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 3.000 do 15.000 kuna i zaštitna mjera oduzimanja oružja i streljiva, podsjećaju u policiji.

 

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija