Jump to content

Afganistan: Talibani odsjekli prste dvojici birača


Mrljavac
 Dijeli

KABUL, 22. kolovoza 2009. (Hina/DPA) - Afganistanski izborni promatrači izjavili su u subotu da su talibanski militanti odsjekli prste dvojici birača na jugu zemlje zato što su glasovali, a izborno povjerenstvo je priopćilo da je 11 njihovih djelatnika poginulo na dan održavanja izbora.[PRBREAK][/PRBREAK]Nader Nader, predsjednik Zaklade za slobodne i poštene izbore, rekao je na konferenciji za novinare da su talibani ispunili svoje predizborne prijetnje napadajući birališta i kažnjavajući birače u južnom Afganistanu.

 

"Na nekim mjestima naši su promatrači svjedočili ilegalnom i brutalnom kažnjavaju koje su provodili talibani", kazao je. "Tako je na primjer u jednom od incidenata naš promatrač svjedočio odsjecanju dva prsta dvojici birača u pokrajini Kandaharu".

 

Birači su močili svoje prste u tintu pred izbore kako bi se izbjeglo da više puta glasuju, pa ih je po tome bilo lako prepoznati.

 

Neovisno izborno povjerenstvo priopćilo je u subotu da je 11 njihovih djelatnika ubijeno u napadima talibana u četvrtak.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija