Jump to content

Ana Garačić nova zamjenica predsjednika VSRH


Ane
 Dijeli

Sutkinja Ana Garačić od 1. listopada 2005. nova je zamjenica predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Opća sjednica Vrhovnog suda raspravila je prijedlog predsjednika Branka Hrvatina o izmjeni Godišnjeg rasporeda poslova sudaca i sudskih savjetnika te je jednoglasno dala pozitivno mišljenje da poslove zamjenika predsjednika preuzme sutkinja Garačić.[PRBREAK][/PRBREAK]Pravosudnu karijeru započela je 1975. kao sudačka pripravnica u Općinskom sudu u Zagrebu. Nakon Županijskog suda u Zagrebu, gdje je posljednje tri godine bila i predsjednica Kaznenog odjela, izabrana je 1995. za sutkinju Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

Aktivno sudjeluje u radu međunarodnih i domaćih pravosudnih tijela i društava, dugogodišnji je predavač na seminarima i stručnim skupovima, a i sama je sudjelovala u stručnom usavršavanju.

 

Glavna je urednica web-stranice Vrhovnog suda Republike Hrvatske, i predsjednica Radne skupine za provedbu projekta objavljivanja sudskih odluka na internetu.

 

Objavila je knjigu "Kazneni zakon u sudskoj praksi, a kao autorica i koautorica sudjelovala je u pripremi većeg broja stručnih članaka iz područja kaznenog materijalnog i procesnog prava. Recenzentica je nekoliko pravnih knjiga.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija