Jump to content

Australija: lijeni vlasnici pasa morat će u šetnju


Mrljavac
 Dijeli

SYDNEY, 17. prosinca 2009. (Hina/dpa) - Šećite psa svaki dan ili ćete završiti u zatvoru: to stoji u nacrtu zakona koji vodeći australski vodeći zaštitnici životinja nastoje progurati u parlamentu.[PRBREAK][/PRBREAK]"Zakon će ljudima odrediti što moraju raditi", rekao je Hugh Wirth. "Novi će standard biti regulatoran što znači da će kršenje standarda biti kršenje zakona".

 

Wirth je jedan od četvorice stručnjaka koji pišu nacionalni zakon o vlasništvu nad kućnim ljubimcima. On vodi ogranak Kraljevskoga društva za sprečavanje okrutnosti nad životinjama u saveznoj državi Victoriji.

 

Budu li njegove smjernice prihvaćene kao zakon, vlasnici će morati izvoditi psa na igru ili će im prijetiti progon i globa od maksimalno dvanaest tisuća australskih dolara (oko 55 tisuća kuna).

 

Sudac će imati pravo i poslati prekršitelja u zatvor. Zatvorske će kazne biti rezervirane za ljude "koji u lancima drže životinju ili je danima, tjednima i mjesecima drže zatvorenu bez ikakve vježbe", rekao je Wirth.

 

Vlasnica psa Betty Gerdes kaže da će predloženi zakon biti strog prema onima koji ni sami baš ne izlaze. "Stotine su, možda i tisuće starijih ljudi koji ne mogu izvesti ljubimca u šetnju. Oni ni sami ne mogu izaći", kaže Betty.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija