Jump to content

Bjelorusija pogubila i drugog osuđenika za napad na metro


Mrljavac
 Dijeli

MINSK, 18. ožujka 2012. (Hina) - Bjeloruske vlasti pogubile su obojicu muškaraca osuđenih na smrt za bombaški napad na metro u Minsku 2011. godine, objavila je državna televizija u nedjelju.[PRBREAK][/PRBREAK]Obitelj jednog od osuđenika Vladislava Kovaljova u subotu je objavila da je od bjeloruskog vrhovnog suda dobila obavijest o izvršenoj presudi. Bjeloruska televizija danas je objavila da je pogubljen i drugi, Dmitri Konovalov.

 

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko odbio ih je pomilovati.

Dmitrij Konovalov i Vladislav Kovaljov, obojica u dobi od 26 godina, osuđeni su u studenome na smrtnu kaznu. Njihovi odvjetnici tvrdili su da im na suđenju nije dokazana krivnja.

 

U terorističkom napadu na podzemnu željeznicu u Minsku 2011. godine poginulo je 15, a ranjeno je više od 200 ljudi.

 

Belorusija je jedina država u Europi koja i dalje ima smrtnu kaznu. Ona se izvršava ispaljivanjem metka u potiljak osuđenika. Mjesto i vrijeme pogubljenja uvijek su tajna, a obitelj nikada ne sazna gde je pokopano tijelo ubijenog.

 

Reuters piše kako će ova pogubljenja vjerojatno pogoršati ionako loše odnose između EU-a i bivše sovjetske republike Bjelorusije. EU-ovi su veleposlanici ovaj mjesec već otišli iz Minska zbog diplomatskoga spora potaknutog najnovijim EU-ovim sankcijama.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija