Jump to content

Bošnjaković: Učinjeno puno u ispunjavanju mjerila u poglavlju 23.


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Hrvatska vlada postigla je puno u ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. i vjerujem da će stvari u lipnju izgledati dobro, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.[PRBREAK][/PRBREAK]"Mogu reći da smo velik dio odradili, međutim nastavljamo u svim segmentima i ima još dosta aktivnosti koje smo zacrtali" izjavio je Bošnjaković novinarima nakon sastanka u vladi o ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. pravosuđe i temeljna prava.

 

Po njegovim riječima, mora se pokazati uvjerljivost u imenovanju sudaca što je posao Državnog sudbenog vijeća a vezano za učinkovitost pravosuđa i dalje se mora smanjivati broj neriješenih predmeta.

 

"Imamo dobre rezultate za prvo tromjesečje u kojem je riješeno 14 tisuća od 84 tisuće neriješenih civilnih predmeta starijih od tri godine" rekao je Bošnjaković.

 

Upitan kako bi stvari mogle izgledati u lipnju, ciljanom datumu završetka pregovora, Bošnjaković je odgovorio "vjerujem dobro".

 

"Kadrovski smo ojačali sudove koji su glavni generator neriješenih predmeta i očekujemo nastavak tog trenda" istaknuo je ministar pravosuđa.

 

Na sastanku je analiziran dosadašnji rad i zaključeno je da se sve odvija prema planu i unutar rokova.

 

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom u ispunjavanju mjerila, uz ocjenu kako će se određene obveze obaviti i u kraćem roku od zadanoga, priopćeno je iz Vlade.

 

Uz premijerku Kosor i ministra Bošnjakovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, ministar uprave Davorin Mlakar, ministar unutarnjih poslova Tomislav

 

Karamarko, državni odvjetnik Mladen Bajić, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Ranko Marijan i drugi dužnosnici.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija