Jump to content

Brijuni: Mesić s državnim odvjetnicima i tužiteljima iz zemalja regije


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB/BRIJUNI, 26. svibnja 2009. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u utorak na Brijunima s državnim odvjetnicima i tužiteljima iz zemalja regije koji su se okupili na trećoj regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika posvećenoj procesuiranju ratnih zločina, priopćeno je iz Ureda predsjednika.[PRBREAK][/PRBREAK]Susretu su prisustvovali glavni tužitelj ICTY-a Serge Brammertz, hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović, šef delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert i američki veleposlanik zadužen za pitanja ratnih zločina Clint Williamson.

 

Tijekom susreta razgovaralo se o temama konferencije na kojoj će se razmatrali oblici suradnje državnih odvjetnika i tužitelja u svrhu učinkovitijeg procesuiranja počinitelja ratnih zločina u čitavoj regiji kao i o intenziviranju borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, priopćeno je.

 

Regionalni državni odvjetnici i tužitelji zahvalili su predsjedniku Mesiću na dosadašnjoj podršci u progonu ratnih zločinaca te posebno istaknuli važnost predsjednikova stava o nužnosti individualiziranja odgovornosti za ratne zločine čime se skida krivnja s naroda kao kolektivnih krivaca.

 

Glavni tužitelj ICTY-a Brammertz zamolio je predsjednika Mesića za nastavak podrške i suradnje sa sudom u Den Haagu i nakon isteka mandata, priopćeno je iz predsjednikova ureda.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija