Jump to content

Britanija treba promijeniti diskrim. zakon o porezu na nasljedstvo


Mrljavac

BRUXELLES, 30. siječnja 2009. (Hina/AFP) - Europska komisija zaprijetila je Velikoj Britaniji sudskim postupkom ako ta zemlja ne promijeni svoj diskriminirajući zakon o plaćanju poreza na nasljedstvo.[PRBREAK][/PRBREAK]"Europska komisija formalno je zatražila od Velike Britanije da stavi amandmane na svoj zakon koji ima diskriminirajuće odredbe o poreznim olakšicama na nasljedstvo", kaže se u priopćenju iz Bruxellesa objavljenom u četvrtak.

 

U zakonu postoji porezna olakšica za poljoprivredno i šumsko zemljište na britanskom teritoriju - Kanalskim otocima i otoku Man, ali ne i drugdje u EU.

 

"Ograničeni opseg olakšica mogao bi odvratiti porezne obveznike od investicija u poljoprivredno i šumsko zemljište izvan Velike Britanije", kaže Komisija.

 

Posljedično, Komisija smatra da britanski zakon u svom sadašnjem obliku nije kompatibilan sa slobodnim kretanjem kapitala.

 

Ako Europska komisija ne primi zadovoljavajuću reakciju od Britanije u roku od dva mjeseca, tada može odlučiti predati slučaj Europskom sudu pravde, upozorava se u priopćenju iz Bruxellesa.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija