Jump to content

Carinski propisi EU


Ane
 Dijeli

Izdavačka kuća Poslovni zbornik d.O.o. objavila je u svojoj nakladi priručnik pod nazivom: "Carinski propisi Europske unije", autora Michaela Luxa, dugogodišnjeg suradnik Generalne direkcije za porezni sustav i carinsku uniju, te koautora Carinskog zakona Unije .[PRBREAK][/PRBREAK]CARINSKI PROPISI EUROPSKE UNIJE

 

Priručnik za sve koji posluju

unutar i izvan područja Europske Unije

 

 

Michael Lux, dugogodišnji suradnik Generalne direkcije za porezni sustav i carinsku uniju te koautor Carinskog zakona Unije u ovom priručniku zorno razlaže, opisuje i pojašnjava carinske propise u Europskoj Uniji. Priručnik po strukturi slijedi Carinski zakon Unije. Svako poglavlje sastoji se od općeg predstavljanja i opisa problema, te sadrži opća načela i opise pojedinačnih propisa. Osobitu kvalitetu priručniku daje činjenica da je kod obrazloženja pojedinačnih propisa citiran članak s navodom službenog lista EU, odnosno mišljenje/presuda Europskog suda ukoliko je ista bila izdana.

 

U knjigu su također uključene brojne tablice, dokumenti i slike kojima su na pregledan i jednostavan način predtavljeni i prikazani pojedini problemi, postupci i podjele. U svako su poglavlje uvršteni primjeri koji mogu poslužiti za rješavanje konkretnih problema, kao i za provjeru razumijevanja i stečenog znanja iz pojedinih područja. Radi jednostavnijeg razumijevanja i korištenja knjizi je priložen rječnik carinskih pojmova.

 

Priručnik "CARINSKI PROPISI EUROPSKE UNIJE" nužno je i pouzdano radno pomagalo za sve koji se u praksi susreću ili će se kao zaposleni u izvoznim, uvoznim, špediterskim poduzećima, kao porezni ili carinski savjetnici, direktori, odvjetnici ili službenici susresti s carinskim zakonodavstvom.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija