Jump to content

Čehok i Bagarić u sukobu interesa


Ane

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i župan Požeškoslavonski Antun Bagarić su u sukobu interesa, zaključilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.[PRBREAK][/PRBREAK]Povjerenstvo je, prenio je novinarima, njegov predsjednik Josip Leko, zaključilo da je Čehok u sukobu interesa po tri osnove.

 

Prvo je sa suprugom otišao na odmor koji je platila kanadska firma, inače jedan od ulagača.

 

Naime, uz zastupničku plaću, kao gradonačelnik je primao mjesečnu naknadu od tri tisuće kuna, na što nema pravo.

 

Ako Čehok u roku od osam dana ne odustane od naknade, Povjerenstvo će u Gradskom vijeću Varaždina potaknuti raspravu o njegovoj odgovornosti, najavio je Leko.

 

Od Čehoka se ipak, dodao je, neće tražiti povrat novca, jer za to nema zakonskog uporišta.

 

Povjerenstvo smatra da je Čehok bio u sukobu interesa, i jer je pri kupovini zemljišta pogodovao osobi s kojom je interesno povezan.

 

Naime, kako je pojasnio Leko, Grad Varaždin je od privatnika kupio četiri parcele, s tim da su tri osobe za metar četvorni dobile po 20 eura, a četvrta 35 eura - radilo se o supruzi šefa Gospodarske komore, koji je Čehoka zamijenio u Nadzornom odboru varaždinske Slobodne zone.

 

Povjerenstvo će stoga podnijeti prijave Državnom odvjetništvu.

 

Prenio je i stav Povjerenstva da je Čehokov put u Kanadu, čije je troškove platila privatna tvrtka, sukob interesa.

 

No, ta je odluka, dodao je, samo načelne prirode, Povjerenstvo je odustalo od postupka, jer je Povjerenstvo u ranijem sazivu, na Čehokov zahtjev, o tome već raspravljalo.

 

Odluka Povjerenstva o Čehoku objavit će se u službenim glasilima na njegov trošak, a isto će se postupiti i u Bagarićevu slučaju.

 

Za Bagarića je Povjerenstvo ustanovilo sukob interesa, jer je interesno bio povezan sa sadašnjim dožupanom, ranije predsjenikom županijske skupštine Vladom Zecom, direktorom Kamen-ingrada.

 

Ta je tvrtka, naime, od Županijske Uprave za ceste dobila ukupno 12 milijuna kuna, a unatoč upozorenjima Državne revizije da se mora povući te novce, to nije učinjeno pune tri godine.

 

Povjerenstvo će i taj predmet proslijediti Državnom odvjetništvu.

 

Čehok je za Dnevnik HTV-a tek kratko prokomentirao da se osjeća krivim i da bi ponovo putovao svijetom u potrazi za ulagačima u Varaždin.

 

"Kako je ova presuda pravno i moralno potpuno neutemeljena žalit ću se Vrhovnom sudu, a što se tiče naknade od tri tisuće kuna, ukoliko je sporna, ja je se odričem." - kazao je Čehok.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija