Jump to content

Četiri kandidata za Predsjednika Udruge hrvatskih sudaca


Zex

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca (UHS) u ostavci Vladimir Gredelj vodit će tu udrugu do 3. prosinca kada bi Zbor UHS-a trebao izabrati novog predsjednika između četiri kandidata.[PRBREAK][/PRBREAK]Tajništvo UHS-a danas je priopćilo da su se za predsjedničku dužnost kandidirali suci Upravnog suda Ante Galić i Mirjana Juričić, sudac i privremeni predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković i sudac zagrebačkog Županijskog suda Đuro Sessa.

 

Svi kandidati na Zboru će obrazložiti svoju kandidaturu i Program, a prije izbora novog čelnika Vladimir Gredelj posljednji će se put obratiti članovima Udruge u svojstvu predsjednika, kažu u UHS-u.

 

Izvijestili su i da je Gredelja na njegov osobni zahtjev Državno sudbeno vijeće (DSV) 28. listopada razriješilo sudačke dužnosti s danom 4. prosinca.

 

Sam Gredelj je od DSV-a tražio da se prije toga odluči o ranijem zahtjevu za stegovnim postupkom koji je protiv njega podnio predsjednik bjelovarskog Županijskog suda Mladen Piškorec. On je Gredelja teretio da je lani i prva četiri mjeseca ove godine riješio znatno manje predmeta od prosjeka suda i državnog prosjeka te da predmete nije uzimao po redosljedu zaprimanja, njihovoj važnosti i hitnosti. Gredelj je te optužbe odbacio, a nakon nekog vremena odlučio je otići iz sudstva i prijeći u odvjetnike.

 

Predsjednik DSV-a Milan Gudelj izjavio je danas Hini da prilikom odlučivanja o Gredeljevom razriješenju nije bilo riječi o njegovom zahtjevu za okončanjem stegovnog postupka.

 

"DSV o nastavku postupaka ne odgovara na zahtjev stranke, već na način kako propisuje zakon", kazao je Gudelj. Dodao je da na odluku o

razriješenju, iako je donesena na Gredeljev zahtijev, postoji žalbeni rok. "Ukoliko se Gredelj ne žali na odluku ona će nakon isteka žalbenog roka postati pravomoćna. U tom slučaju on više neće biti sudac, pa nema potrebe niti za nastavkom stegovnog postupka", rekao je Gudelj.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija