Jump to content

Članovi DSV-a položili prisegu, novi predsjednik sudac Ivan Turudić


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 15. srpnja 2009. (Hina) - Devet novoizabranih članova Državnog sudbenog vijeća (DSV) danas je položilo prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, a na konstituirajućoj sjednici DSV-a u novom sazivu za predsjednika je izabran sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.[PRBREAK][/PRBREAK]Tijelo zaduženo za imenovanja, razrješenja i utvrđivanje stegovne odgovornosti sudaca treba imati 11 članova, a sredinom srpnja istekao je mandat svim članovima osim sucu Upravnog suda Anti Galiću.

 

Hrvatski sabor je na mandat od četiri godine izabrao devet novih članova, tako da će DSV u narednom razdoblju, kao i prethodne gotovo dvije godine, raditi s desetero članova.

 

Od starih članova u DSV su reizabrani sudac Vrhovnog suda Đuro Sessa, sudac Županijskog suda u Splitu Miho Mratović i sudac Prekršajnog suda u Zagrebu (od 1. rujna sudac Visokog prekršajnog suda) Nediljko Boban.

 

Novi članovi DSV-a su sutkinja Vrhovnog suda Katarina Buljan, sudac Vrhovnog suda Branko Brkić, sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku Zvonimir Lauc, zagrebački odvjetnik Mladen Sučević i Atila Čokolić odvjetnik iz Osijeka.

 

Nakon polaganja prisege na konstituirajućoj sjednici za novog je predsjednika u sljedeće dvije godine izabran zagrebački županijski sudac Ivan Turudić, a za potpredsjednicu sutkinja Vrhovnog suda Katarina Buljan.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija