Jump to content

Dio zatvorenika Zatvora u Splitu štrajka građu


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 14. siječnja 2010. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa izvjestilo je jutros da određen broj zatvorenika Zatvora u Splitu od utorka odbija hranu, a kao razloge odbijanja navode sporost pravosuđa i sudova, nevinost, solidarnost, prijedlog da se jedan dan pritvora računa za dva dana izdržavanja kazne i prekapacitiranost zatvora.[PRBREAK][/PRBREAK]Ministarstvo u priopćenju naglašava "kako to podrazumijeva odbijanje samo zatvorske hrane jer Zakonom o izdržavanju kazne zatvora omogućeno im je naručivanje hrane izvana, što mnogi i koriste".

 

U priopćenju se demantira pisanje današnjeg dnevnog tiska koje povezuje odbijanje hrane u splitskom i zadarskom zatvoru. "Natpisima u nekim današnjim dnevnim novinama kojima se povezuju odbijanja zatvorske hrane u Zatvoru u Splitu i Zatvoru u Zadru ne odgovaraju stvarnom stanju stvari jer ničim nisu međusobno povezani", stoji u priopćenju.

 

Ministarstvo također podsjeća da se, sukladno zakonskim odredbama, kontinuirano, svaki tjedan, obavlja nadzor nad izvršavanjem pritvora u Zatvoru u Splitu od strane predsjednika Županijskog suda u Splitu ili osoba koje on ovlasti.

 

"U izvješću o stanju u Zatvoru u Splitu i primjedbama pritvorenika tijekom 2009. godine Županijski sud u Splitu izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa, Upravu za zatvorski sustav u kojem, između ostalog, stoji: 'tijekom nadzora nije bilo pritužbi glede rada pravosudnih policajaca i Uprave zatvora, no kontinuirano su isticani problemi velikog broja pritvorenika u ćelijama...'", navodi se, uz ostalo, u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija