Jump to content

Do kraja 2008 zemljišnoknjižni odjeli će biti informatički opremljeni


Zex

Do kraja 2008. zemljišnoknjižni odjeli trebali bi biti do kraja informatički opremljeni i trebalo bi provesti sve aktivnosti za sređivanje stanja u zemljišnim knjigama, u cilju stvaranja novog zemljišnoknjižnog sustava, istaknula je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na današnjoj sjednici Vlade.[PRBREAK][/PRBREAK]Taj posao, kaže, neće ići glatko, ali odlučni smo da provedemo mjere koje će stanje u zemljišnim knjigama dovesti na europsku razinu.

 

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila višegodišnji program osnivanja i preoblikovanja zemljišnih knjiga 2004.-2008., kao i plan obavljanja nadzora nad radom zemljišnoknjižnih odjela pojedinih općinskih sudova, te godišnje programe osnivanja, kao i preoblikovanja zemljišnih knjiga u ovoj godini.

 

Tako će se u ovoj godini obaviti nadzor u općinskim sudovima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Kaštel Lukšiću, Trogiru, Makarskoj, Dubrovniku, Rijeci, Krku i Slavonskom Brodu, a u idućih godinu dana u svim ostalim općinskim sudovima.

 

Vlada je danas donijela i odluku o osnivanju Koordinacije Vlade za usklađivanje obavljanja poslova nadzora i zaštite unutrašnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa.

 

To je prva faza do formiranja obalne straže, istaknuo je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

 

Vlada je s današnje sjednice u hitnu saborsku proceduru poslala izmjene Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave. Tim se izmjenama rok primjene odredbi vezanih za postupanje u obiteljskim stvarima, koje su iz nadležnosti centara za socijalnu skrb trebale prijeći u nadležnost sudova trebale prijeći 30. rujna ove godine, produljuje na 31. prosinca 2005.

 

Sukladno odluci Vlade, izbori za Gradsko vijeće Metkovića i Općinsko vijeće Barilovića bit će održani 3. listopada ove godine.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija