Jump to content

Donesen zakon o brašnu i izmjenjen zakon o braniteljima


Zex

Hrvatski sabor danas je potvrdio nekoliko međunarodnih ugovora, izmijenio Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, a jednoglasno je donesen i zakon po kojemu će se, do 1. srpnja, uvesti markice na brašno.[PRBREAK][/PRBREAK]Sva pakiranja brašna morat će imati markice, a markicu će morati staviti onaj tko prvi brašno stavi u promet.

 

Vlada vjeruje da će tim potezom uvesti red na tržište brašna, gdje se, po nekim procjenama, godišnje "na crno" okrene oko dvije milijarde kuna, a očekuje se da će taj zakon u prvoj godini primjene državnom proračunu donijeti 35 milijuna kuna.

 

Jednoglasno su donesene i izmjene Zakona o hrani, po kojima će sjedište Agencije za hranu, umjesto u Zagrebu, biti u Osijeku.

 

Uz 33 glasa protiv, izmjenjen je i Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima je ukinuto prevođenje, odnosno revizija svih do sad dodijeljenih statusa HRVI.

 

Zaključkom je osigurana retroaktivna primjena izmijenjenog zakona.

 

Sabor je potvrdio i Ugovor s Europskom investicijskom bankom, koja će s 90 milijuna eura kreditirati projekt izgradnje plinovodnog sustava, vrijednog ukupno 180 milijuna eura.

 

Ratificiran je i ugovor o zajmu od Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt energetske učinkovitosti, kao i ugovor s Bjelorusijom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija