Jump to content

Državna odvjetništva jugoistočne Europe za jaču suradnju


Mrljavac
 Dijeli

SARAJEVO,23. travnja 2009.(Hina) - Predstavnici odvjetništava država jugoistočne Europe te Italije, Njemačke i Austrije potpisali su u četvrtak u Sarajevu zajedničku izjavu s obvezom da će jačati suradnju u svim područjima, posebice u borbi protiv organiziranog kriminala.[PRBREAK][/PRBREAK]Sarajevska deklaracija o suradnji potpisana je u okviru dvodnevne konferencije predstavnika državnih odvjetništava, posvećene međunarodnoj suradnji i pravnoj pomoći u slučajevima organiziranog kriminala.

 

Potpisom na taj dokument sudionici su se obvezali na brzu razmjenu podataka i pravodobno reagiranje u svim slučajevima kad je međunarodna suradnja potrebna.

 

Hrvatsku je na skupu zastupao ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan koji je potvrdio spremnost na punu suradnju sa svim zemljama koje su za to zainteresirane. Posebno je istaknuo kako je u sučeljavanju sa suvremenim oblicima organiziranog kriminala nužno uvesti nove mjere, poput oduzimanja imovine.

 

"Nije dosta nekoga sudski goniti i nisu dostatne policijske akcije ako nema pravomoćne presude i ako kriminalce ne stavimo u zatvor i ne oduzmemo imovinu koju su stekli počinjenjem kaznenih djela", kazao je Cvitan.

 

Glavni državni odvjetnik BiH Milorad Barašin neizravno je najavio kako bi prvi rezultati regionalne suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala mogli biti vidljivi vrlo brzo.

 

"Ako se ovih dana nešto dogodi i ako to bude uspješno, bit ćete obaviješteni", kazao je Barašin odgovarajući na novinarska pitanja.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija