Jump to content

Državno odvjetništvo dobilo glasnogovornicu i internet stranicu


Zex
 Dijeli

Državno odvjetništvo RH (DORH) po prvi je put dobilo glasnogovornicu, a u komunikaciji te "otvaranju" prema medijima i javnosti glavnom hrvatskom tužiteljstvu trebala bi pomoći i pokrenuta internet stranica.[PRBREAK][/PRBREAK]Za održavanje redovitih odnosa s medijima od danas je u DORH-u zadužena glasnogovornica Martina Mihordin.

 

DORH od danas ima i svoju stranicu na web adresi www.dorh.hr. Na njoj će, kako najavljuju, svi zainteresirani moći naći informacije o njihovu te radu i ustroju županijskih i općinskih državnih odvjetništava, podatke o načinu komunikacije i obraćanja.

 

Posjetiteljima stranice na raspolaganju su svi odjeli državnih odvjetništava, njihova stvarna i mjesna nadležnost, postupci vezan uz rad sa strankama, prijem kaznenih prijava i podnesaka, uvid u spise, pritužbe i najčešće postavljena pitanja, uz objašnjenja što je kaznena prijava i njezina uobičajena forma.

 

Na stranici su predstavljeni i Državnoodvjetničko vijeće te Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), a izneseni su i statistički podaci te izvješća o radu Državnogodvjetništva.

 

Među prvim na stranici objavljenim priopćenjima je ono glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji kaže da je Državno odvjetništvo danas, više no ikada prije, u žarištu interesa javnosti, te da je za razumijevanje njegova rada važna pravovremena i točna informacija, posebno vezana uz otkrivanje počinitelja kaznenih djela i sprječavanje nezakonitosti.

 

"Za uspješno obavljanje ovih poslova važno je da javnost bude upoznata s radom državnog odvjetništva jer bez razumijevanja i podrške javnosti državno odvjetništvo ne može biti uspješno onoliko koliko se od njega očekuje", kaže Bajić.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija