Jump to content

DSV produljio suspenziju sucu Gašparu


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 9. srpnja 2009. (Hina) - Na svojoj posljednjoj sjednici u ovom sazivu Državno sudbeno vijeće (DSV) za tri je mjeseca produljilo suspenziju sucu Visokoga trgovačkog suda Bariši Gašparu, kojeg je USKOK optužio za korupciju, odnosno primanje 25.000 eura mita.[PRBREAK][/PRBREAK]Osim za mito Gašpar se tereti i da je namještao pravosudne ispite te poticao bivšeg predsjednika zagrebačkog Općinskog građanskog suda Ivicu Pezu da kao sudskog savjetnika zaposli nećaka njegova prijatelja.

 

Gašparovu navodnu korumpiranost USKOK je otkrio u sklopu istrage o dubrovačkoj aferi "Pet zvjezdica". Mediji nagađaju da je sudac tijekom istrage bio prisluškivan te da postoje snimke telefonskih razgovora koji ga kompromitiraju.

 

Na današnjoj sjednici imenovano je i 11 novih županijskih sudaca te šest općinskih sudaca.

 

Sucima Županijskog suda u Splitu postali su Ivona Rupić, Vladimir Živaljić, Svjetlana Vidović, Vesna Kuzmičić i Marko Pribisalić. Na Županijski sud u Zadru imenovani su Marijan Bitanga i Dijana Grancarić, na Županijski sud u Bjelovaru Sandra Hančić, na Županijski sud u Koprivnici Vesna Rep, a na Županijski sud u Varaždinu Franc Harapin i Vesna Zrinski.

 

Na Općinski sud u Zadru imenovani su Ante Bačić, Ivana Čačić Brčić i Tereza Mitrović, na Općinski sud u Crikvenici Iva Polić, na Općinski sud u Starom Gradu Miljana Srhoj Buratović, a na Općinski sud u Slavonskom Brodu Silvija Sajfert,

 

DSV se više neće sastati u ovom sazivu, jer 15. srpnja istječe mandat svim članovima osim sucu Upravnog suda Anti Galiću.

 

Krajem lipnja Odbor za pravosuđe Hrvatskoga sabora uputio je u proceduru sve pristigle prijave za izbor deset novih članova tijela zaduženog za imenovanja, ali i utvrđivanje stegovne odgovornosti sudaca. Šest novih članova izabrat će se iz redova sudaca, a po dva iz redova odvjetnika i sveučilišnih profesora pravnih znanosti.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija