Jump to content

DSV razriješio suca Općinskog suda u Otočcu


Mrljavac

ZAGREB, 20. studenog 2008. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je u stegovnim postupcima razriješio dužnosti suca Općinskog suda u Otočcu Nikolu Orlića, dok je stegovnom mjerom oduzimanja trećine plaće u narednih šest mjeseci kažnjen sudac Općinskog sud u Vukovaru Marko Rogulja i sutkinja Prekršajnog suda u Dubrovniku Kate Tripković.[PRBREAK][/PRBREAK]Zbog povrede sudačke dužnosti i časti ukor je izrečen sutkinji Općinskog suda u Malom Lošinju Mariji Erdec, Silviji Sunčani Stubičar sa zagrebačkog Općinskog građanskog suda i sutkinji riječkog Trgovačkog suda Željki Štrk Vozila.

 

Sve današnje odluke su nepravomoćne, pa kažnjeni suci na njih imaju pravo žalbe, doznaje se u DSV-u.

 

DSV je odlučilo da kažnjenu sutkinju Tripković te Julijanu Bajt s Prekršajnog suda u Varaždinu neće trajno imenovati na sudačke dužnosti, pa im one prestaju 15. prosinca ove godine.

 

Tijelo zaduženo za imenovanje, ali i stegovno kažnjavanje sudaca danas je odredilo vijeće koje će voditi novi postupak protiv suca Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića. Bivši predsjednik i sudac suda u Gvozdu tereti se za zlouporabu položaja i traženje mita. Protiv njega je pokrenut i sudski postupak, a kako se nije pojavljivao na zakazanim raspravama zagrebački Županijski sud za njim je početkom listopada raspisao tjeralicu.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija