Jump to content

DSV razriješio sutkinju Općinskog suda u Trogiru


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Državno sudbeno vijeće imenovalo je Ivana Perkovića predsjednikom Županijskog suda u Karlovcu, a uz imenovanje predsjednika prekršajnih sudova disciplinski je kaznilo troje sudaca među kojima je sutkinja Općinskog suda u Trogiru razriješena dužnosti.[PRBREAK][/PRBREAK]Najteža kazna koju DSV može dosuditi izrečena je sutkinji trogirskog općinskog suda Neli Šosteri, zbog ponašanja suprotnih temeljnim načelima sudačke etike.

 

Riječ je o sutkinji koja je, prema pisanju medija, u više navrata od 2006. godine provodila postupke i objavila presude, ali ih nakon toga nije pisala i otpravljala.

 

Odluka DSV-a je nepravomoćna jer sutkinja na nju ima pravo žalbe Ustavnom sudu.

 

Sudac Općinskog suda u Šibeniku Živko Pašara uvjetno je razriješen dužnosti zbog nepostupanja po odluci višeg suda. Uvjetna kazna znači da Pašara neće biti razriješen sudačke dužnosti, ako u naredne dvije godine ne počini novo stegovno djelo.

 

S istog suda stegovno je kažnjen i sudac Željko Radačić kojemu će se u narednih tri mjeseca skidati trećina plaće.

 

Uz predsjednika Županijskog suda u Karlovcu koji je izabran zbog najvećeg broja bodova među tri kandidata, imenovani su i predsjednici prekršajnih sudova u Korčuli, Rabu i Sinju.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija