Jump to content

DSV: sutkinja Žužić oslobođena stegovne odgovornosti


Mrljavac

ZAGREB, 28. siječnja 2010. (Hina) - Sutkinja Općinskog suda u Velikoj Gorici Vesna Žužić nije bila u sukobu interesa i nije naštetila ugledu suda i sudačke dužnosti, odlučilo je danas Državno sudbeno vijeće (DSV) oslobodivši ju stegovne odgovornosti.[PRBREAK][/PRBREAK]Za sutkinju Žužić tražila se najteža moguća kazna, razrješenje sudačke dužnosti, zbog sumnje da je bila u sukobu interesa, jer je vodila sudski spor navodno povezan s tvrtkom u kojoj je likvidator bio njezin suprug poduzetnik Željko Žužić.

 

No većinom glasova članovi DSV-a ustvrdili su da nema osnova za stegovnu odgovornost sutkinje Žužić.

 

Zadovoljna odlukom, ona je izjavila da je to očekivala od početka, jer je uvjerena da je postupala po zakonu, odgovorno i po savjesti.

 

Kazala je kako je na općinskom sudu svi poznaju kao poštenu i savjesnu sutkinju.

 

Ponovila je kako u sudskom sporu, zbog kojeg je stegovno prijavljena DSV-u, njezin suprug nije bio stranka u postupku niti je imao ikakva pravnog ili ekonomskog interesa.

 

DSV je protiv sutkinje Žužić vodio stegovni postupak od listopada prošle godine kad su mediji objavili da joj je dodijeljeno vođenje sudskog spora povezana s Poljoprivrednom stanicom d.O.o., koje je član uprave i direktor njezin suprug poduzetnik Željko Žužić.

 

Općinsko državno odvjetništvo je naime tražilo njezino izuzeće zbog sukoba interesa, no obnašateljica dužnosti predsjednice velikogoričkoga suda Irena Kvaternik to je odbila s obrazloženjem kako je utvrđeno da spomenuta stanica nije stranka u sporu koji je vodila sutkinja Žužić.

 

Zato je ministar pravosuđa Ivan Šimonović smijenio Irenu Kvaternik, a predsjednik Županijskog suda u Velikoj Gorici Vitomir Boić zatražio od DSV-a razrješenje sutkinje Žužić jer je naštetila ugledu suda i sudačkoj dužnosti.

 

U nastavku današnje sjednice DSV odlučuje o stegovnoj odgovornosti još jedne općinske sutkinje te o imenovanju suca Građanskog odjela Vrhovnog suda za koje se natječu tri kandidatice.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija