Jump to content

EK: nove mjere za jačanje prava putnika u zračnom prometu


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB/BRUXELLES, 11. travnja 2011. (Hina) - Europska komisija objavila je u ponedjeljak seriju mjera kojima je cilj objasniti i ojačati provedbu prava putnika širom Europe kako bi putnici mogli učinkovitije uživati svoja prava, a industrija imati jasnija pravila, priopćeno je iz Bruxellesa.[PRBREAK][/PRBREAK]"Sljedeći veliki korak bit će provedba pravila - nije dovoljno imati ih na papiru, moraju se provoditi u praksi", rekao je europski povjerenik za promet Siim Kallas, dodajući da EU primjerice ne može zatvarati oči pred problemom koji je nastao prošle godine zbog krize s vulkanskim pepelom s Islanda ili velike količine snijega.

 

Kratkoročno, Komisija će poduzeti seriju mjera kako bi poboljšala paneuropsku provedbu prava putnika. Te mjere uključuju kao prvo jačanje mandata mreže nacionalnih tijela, potom objavljivanje smjernica za ljude sa smanjenom mobilnošću, formiranje novog foruma kako bi dobila povratnu informaciju od skupina za zaštitu potrošača, nevladinih organizacija i industrije o svim pitanjima vezanim uz prava putnika, te jačanje informacijske kampanje.

 

Komisija je također u ponedjeljak objavila izvješće o prvih šest godina provedbe pravila o pravima putnika u zračnom prometu, kao i o regulativi o putnicima sa smanjenom mobilnošću.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija