Jump to content

Englesko-hrvatski rječnik prava


Ane

Izdavačka kuća Naklada Naprijed d.d. objavila je opsežni i praktični dvojezični englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti. Ovo je prvo izdanje takove vrste u Hrvatskoj.[PRBREAK][/PRBREAK]Autor: Gačić, Milica

Nakladnik: Naklada Naprijed d.d.

ISBN: 9531786305

Godina izdanja: 2004.

Broj stranica: 1512

Dimenzije: 165 × 240 mm

Uvez: TVRDI

Cijena: 550,00 kn

 

O knjizi:

Rječnik prava, međunarodnih odnosa, kriminalistike i forenzičnih znanosti, kriminologije i sigurnosti dvojezični je opsežan i praktičan englesko-hrvatski rječnik koji sadrži više od 128.300 leksičkih jedinica, zavidan broj kolokacija i frazema u obje njegove varijante, britanskoj i američkoj te njihovih značenja na hrvatskome jeziku. Rječnik obuhvaća sveukupno više od 1.055.000 riječi.

 

Rječnik se sastoji od Predgovora, Uputa za uporabu, Popisa kratica te Englesko-hrvatskog rječnika.

 

Ovaj Englesko-hrvatski pravni rječnik u hrvatskoj leksikografiji popunjava veliku prazninu. On je prvi veliki dvojezičan praktični pravni rječnik. Trenutak u kojem se nalazi naša zemlja, kada se traže veliki prevoditeljski zahvati baš u ovim domenama jezika, nezamisliv je bez ovakvoga rječnika. Rječnik je nezaobilazan priručnik mnogima, izvornim govornica, govornicima engleskoga ili hrvatskoga jezika. Namijenjen je prevoditeljima, pravnim i jezičnim stručnjacima, studentima, lingvistima, te svima onima koji su uključeni u procese europskih integracija te rade na uspostavljanju ugovornih odnosa s Europskom unijom.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija