Jump to content

Europski muslimani suočeni s rastućom diskriminacijom


Mrljavac
 Dijeli

LONDON, 15. prosinca 2009. (Hina/Reuters) - Mislimani su diljem Europe suočeni sa sve većom diskriminacijom i potrebne su hitne mjere na lokalnoj, nacionalnoj i na razini Europske unije da bi se rješio taj problem, stoji u izvješću objavljenom u utorak.[PRBREAK][/PRBREAK]Institut Otvoreno društvo, privatna zaklada multimilijardera Georgea Sorosa, navodi da su brojni muslimani bili izloženi društvenoj i gospodarskoj diskriminaciji, unatoč tomu što su integrirani u gradove u kojima žive.

 

"Europa treba ispuniti svoje obećanje o inkluzivnom, otvorenom društvu", rekla je Nazia Hussain, direktorica u Institutu.

 

"Nedavna zabrana gradnje minareta u Švicarskoj jasan je znak da su protumuslimanski osjećaji stvaran problem u Europi", dodala je.

 

U izvješću Instituta, utemeljenom na razgovorima s više od 2.000 osoba u 11 gradova u sedam zemalja - Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Švedskoj, navodi se da u Europskoj uniji živi između 15 i 20 milijuna muslimana, a prema očekivanjima taj bi se broj trebao udvostručiti do 2025.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija