Jump to content

Europski sud dopustio zabranu prodavanja lijekova putem Interneta


Zex

Europski sud je u četvrtak dao zemljama pravo da nametnu zabranu na prodaju lijekova na recept putem internet ljekarni, ustvrdivši kako bi takav način prodaje otežao propisno korištenje lijekova.[PRBREAK][/PRBREAK]Ipak, Europski sud pravde u Luxembourgu odlučio je da zemlje ne smiju braniti prodaju putem Interneta i izvan nacionalnih granica onih lijekova koji ne idu na recept.

 

Ta odluka znači djelomičnu pobjedu njemačkog udruženja ljekarni, koje je htjelo zaustaviti nizozemskog ljekarnika Jacquesa Watervala u prodaji lijekova na recept njemačkim pacijentima putem Interneta.

 

Njegov site sa sadržajem prevedenim na više jezika, koji posluje od 2000, zahtijevao je od klijenata originalni recept te nudio različite opcije isporuke. Njemačka udruga ljekarnika podigla je tužbu želeći ga spriječiti u tome poslu, ističući kako time krši njemačke zakone o medicinskim proizvodima.

 

Europski sud pravde presudio je da bi zabrana prodaje lijekova koji ne idu na recept mogla kršiti pravila Unije o slobodnom kretanju roba. No ustvrdio je i da bi njemačka ograničenja mogla biti opravdana u slučaju takve prodaje lijekova koji idu na recept.

 

H


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija