Jump to content

Francuska postrožila uvjete za ulazak na svoj teritorij


Mrljavac

PARIZ, 31. ožujka 2010. (Hina/AFP) - Francuska će dodatno postrožiti uvjete za ulazak na svoj teritorij i pojačati politiku "selektivnog useljavanja", po nacrtu zakona koji je u srijedu predstavio ministar za useljeništvo na sjednici vlade.[PRBREAK][/PRBREAK]Taj nacrt zakona koji je izradio ministar Eric Besson uvodi posebnu zonu čekanja u slučaju dolaska velikog broja izbjeglica.

 

Kada je očito da je skupina stranaca ušla u Francusku mimo graničnog prijelaza, zona čekanja može se proširiti "od mjesta gdje su zatečeni do najbližeg graničnog prijelaza", predviđa se u nacrtu.

 

Povećanjem roka zadržavanja stranaca koji se mogu protjerati sa 30 na 45 dana, dokument predviđa mogućnost da se uz protjerivanje izda zabrana povratka na francuski teritorij na vrijeme do tri godine.

 

Usto, ako imigrant ne poštuje Ugovor o prihvatu i integraciji kojim se obvezao da će naučiti francuski jezik i da će poštovati republikanske vrijednosti, može mu se odbiti produljenje jednogodišnje dozvole boravka.

 

Strancima koji su pak pokazali volju da se integriraju u društvo moći će se ubrzati postupak dobivanja francuskog državljanstva.

 

Nacrt koji ilustrira politiku "selektivnog" useljavanja predsjednika Nicolasa Sarkozyja, govori o prvoj europskoj dozvoli boravka namijenjenoj "visokokvalificiranim" radnicima sa sveučilišnom diplomom, koja vrijedi na području 27 zemalja EU-a.

 

Na koncu, tekst predviđa upravne, financijske i kaznene sankcije za poslodavce koji zapošljavanju osobe bez urednih isprava.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija