Jump to content

GONG Vladi predao peticiju za proširivanje sadržaja Narodnih novina


Zex

Udruga GONG poslala je Vladi peticiju "Novine narodu" kojom traži proširivanje sadržaja Internet izdanja Narodnih novina, odnosno da se na web-u objavljuje sve što i u tiskanom izdanju tog službenog glasila.[PRBREAK][/PRBREAK]Peticiju je potpisalo 1725 privatnih i 99 pravnih osoba, priopćeno je danas iz GONG-a.

 

Zbog transparentnosti donošenja odluka, pravne sigurnosti građana i prava na pristup informacijama, još jednom apeliramo na Vladu da uvaži interes javnosti i počne u cijelosti objavljivati Službeni list Republike Hrvatske na Internetu, stoji u priopćenju.

 

Peticija se od 13. travnja do 12. svibnja ove godine mogla potpisati na GONG-ovoj internetskoj stranici "www.gong.hr/peticija".

 

Pokrećući peticiju GONG je isticao kako se u elektronskom izdanju Narodnih novina (www.nn.hr) ne može pronaći dio sadržaja pisanog izdanja, poput objave javnih natječaja za dodjelu koncesije, objave javnih rasprava, objave natječaja za prijam državnih službenika i namještenika, obavijesti trgovačkih društava, obavijesti o poništenju isprava itd.

 

GONG je, stoga, pozivao nakladništvo Narodnih novina i Vladu, kao jedinog vlasnika te tvrtke, da se internetski sadržaj Narodnih novina proširi s cjelovitim sadržajem tiskanog izdanja.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija