Jump to content

Gotovinu će braniti isti odvjetnički tim


Ane

Generala Antu Gotovinu pred Haškim će sudom zastupati isti braniteljski tim koji je to radio i protekle četiri godine njegova bijega, doznaje se u petak od jednog od odvjetnika iz tog tima Marina Ivanovića.[PRBREAK][/PRBREAK]"S generalom Gotovinom nismo još direktno kontaktirali, no imamo potvrdu da želi da ga brani ista odvjetnička ekipa", izjavio je Hini Ivanović, no nije želio reći na koji način je odvjetnički tim dobio tu informaciju.

 

Kazao je da je jedan od članova tog tima, američki odvjetnik Luka Mišetić u kontaktu sa španjolskim odvjetnikom koji u toj zemlji po službenoj dužnosti zastupa Gotovinu. Dodao je da je Mišetić na putu, no nije želio reći da li prema Madridu ili Den Haagu, gdje očekuju njegovo izručenje.

 

Ivanović je rekao da za sada nema nikakvih novih informacija iz Madrida, gdje je u četvrtak sudac tamošnjeg prvostupanjskog kaznenog suda Gotovini odredio zadržavanje u pritvoru i izručenje Haškom sudu.

 

Ivanović je kazao da su on i Mišetić akreditirani za zastupanje pred Haškim sudom, a da će, bude li potrebno, i ostali iz Gotovinina odvjetničkog tima zatražiti akreditaciju. Uz njega i Mišetića u tom su timu Marijan Pedišić, Ivo Farčić i Ante Vukorepa.

 

General Gotovina optužen je 2001. godine za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluja 1995. i od tada je bio u bijegu.

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija