Jump to content

Gotovo svaka peta Amerikanka silovana


Mrljavac
 Dijeli

ATLANTA, 15. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Gotovo 20 posto Amerikanki barem je jednom u životu silovano a prema svakoj je četvrtoj intimni partner bio nasilan, objavio je u srijedu američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).[PRBREAK][/PRBREAK]Oko 80 posto svih silovanih žena tu je traumu proživjelo kada su bile mlađe od 25 godina a polovicu je silovao sadašnji ili bivši partner, prema istraživanju CDC-a koje je obuhvatilo 18 tisuća muškaraca i žena u SAD-u u 2010. godini.

 

Svaka osma silovana žena kazala je kako je silovatelj bio član obitelji.

 

Najveći postotak silovanih žena zabilježen je u Nevadi, Alaski i Oregonu.

 

I muškarci su bili izloženi zlostavljanju u intimnim odnosima pa je svaki sedmi muškarac kazao kako je bio izložen fizičkom nasilju u vezi a svaki 71. bio je bar jednom silovan.

 

Izviješće CDC-a ukazalo je i na brojne dugotrajne zdravstvene posljedice seksualnog nasilja uključujući glavobolje, kroničnu bol i teškoće u spavanju.

 

"Ovo istraživanje predstavlja prekretnicu i pokazuje svu razornost utjecaja nasilja na živote milijuna Amerikanaca", kazala je povodom istraživanja američka ministrica zdravstva Kathleen Sebelius u priopćenju.

 

Rezultati istraživanja pokazuju da je silovanje zločin koji još uvijek ima utjecaja na život gotovo svake obitelji u SAD-u, poručuju istraživači.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija