Jump to content

Hrvatska će pomoći BiH u izradi novih poreznih zakona


Zex

WASHINGTON - Hrvatska će pružiti Bosni i Hercegovini pomoć u izradi poreznih propisa te uspostavljanju sustava interne financijske kontrole, rečeno je u nedjelju u Washingtonu na susretu hrvatskog ministra financija Ivana Šukera i predsjedavajućeg Vijeća ministar BiH Adnana Terzića.[PRBREAK][/PRBREAK]Šuker se na rubu godišnje skupštine Svjetske banke i MMF-a na Terzićevu inicijativu sastao s izaslanstvom BiH u kojem su bili i ministrica financija Ljerka Marić te ministar vanjske trgovine i vanjskih odnosa Dragan Doko.

 

Šuker i Terzić su razgovarali o poreznim propisima u Hrvatskoj i BiH "te su dogovorili da će ministarstvo financija Republike Hrvatske pružiti Bosni i Hercegovini punu potporu u izradi novih zakona, posebice u svezi poreza na dodanu vrijednost", priopćilo je hrvatsko izaslanstvo nakon susreta.

 

Šuker je izrazio spremnost da u listopadu ove godine posjeti Sarajevo radi utvrđivanja pojedinosti i pružanja tehničke pomoći BiH na području financija.

 

Osim u izradi poreznih propisa, hrvatsko ministarstvo financija dat će BiH i savjete oko uvođenja sustava interne revizije i kontrole, navodi se u priopćenju.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija