Jump to content

Hrvatski sabor o suzbijanju diskriminacije


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,1. listopada 2009.(Hina) - Hrvatski je sabor poslijepodne raspravio niz izvješća o radu državnih tijela, među kojima i ono o učincima Zakona o suzbijanju diskriminacije u prva tri mjeseca primjene.[PRBREAK][/PRBREAK]U izvješću se navodi kako je Ured pučkog pravobranitelja u prvih pet mjeseci ove godine zaprimio ukupno 81 pritužbu građana koje se odnose na diskriminaciju.

 

Od toga su 21 pritužbu uputile žene, 53 muškarci, dvije pritužbe su skupne, a tri su uputile pravne osobe (organizacije civilnog društva i vijeće nacionalne manjine). Dostavljene su i dvije anonimne pritužbe.

 

Državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić uvodno je podsjetio kako je Hrvatski sabor Vladu RH obvezao da o učincima Zakona izvijesti već nakon tri mjeseca primjene, što smatra prekratkim vremenom za ozbiljnu analizu.

 

Gordana Sobol (SDP) upozorila je, pak, kako činjenica da se u Hrvatskoj ne vodi ni jedan sudski postupak za diskriminaciju, ne znači da diskriminacije doista i nema.

 

"U Hrvatskoj ima diskriminacije kao i u drugim zemljama, a to što nema sudskih postupaka pokazuje nedovoljnu informiranost stanovništva", uvjerena je Sobol.

 

Hrvatski sabor će rad nastaviti sutra.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija