Jump to content
Sign in to follow this  

HRW: Hamas i Fatah krše ljudska prava


Mrljavac

JERUZALEM, 30. srpnja 2008. (Hina/Reuters) - Snage sigurnosti odane Hamasu i Fatahu počinile su tijekom godine ozbiljna kršenja ljudskih prava, uključujući samovoljna uhićenja i zlostavljanja, objavio je u srijedu Human Right Watch.[PRBREAK][/PRBREAK]Ta međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava navodi u izvješću primjere politički motiviranih uhićenja, pogubljenja i teškog premlaćivanja u zatvorima koje u pojasu Gaze kontrolira Hamas, a na Zapadnoj obali pokret Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

 

HRW kritizira Sjedinjene Države i druge donatore, koji financiraju palestinske vlasti i Fatahove snage sigurnosti, jer "ne obraćaju pozornost na da te snage sustavno krše ljudska prava".

 

Hamasovo ministarstvo unutarnjih poslova u Gazi odbilo je komentirati izvješće HRW-a, ali ističe da su svi počinitelji tih nedjela kažnjeni.

 

Visoki dužnosnik Fataha Husein al-Šeik rekao je da se snage Fataha na Zapadnoj obali ponašaju u skladu sa zakonom i optužio je Hamas da se služi "zvjerskim i brutalnim metodama".

 

 

 

 

(Hina)

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...