Jump to content

HRW: teško je istraživati o povredi ljudskih prava u Hondurasu


Mrljavac
 Dijeli

WASHINGTON, 16. listopada 2009. (Hina/AFP) - Honduraška prijelazna vlada sprječava odjel državnog tužiteljstva u Hondurasu da provede istragu o povredama ljudskih prava nakon državnog udara 28. lipnja, priopćila je u petak nevladina organizacija Human Rights Watch (HRW).[PRBREAK][/PRBREAK]Kako navodi HRW, visoki dužnosnici honduraškog državnog tužiteljstva i snage sigurnosti ometaju rad honduraškog odjela državnog tužiteljstva zaduženog za istragu o tim povredama. Taj je odjel pozvao vladu Roberta Michelettija da poništi uredbu koju je donijela o ograničavanju građanskih sloboda.

 

"Onemogućavanjem istrage snage za javnu sigurnost rugaju se zakonu", ocijenio je u priopćenju Jose Miguel Vivanco, čelnik ureda za Amerike u HRW-u, čije je sjedište u New Yorku.

 

HRW je zaključio da istražitelji nisu imali pristup radiju, novinama i televizijskim mrežama koje je zabranila prijelazna vlast. Usto su primili prijetnje iz policije i vojske.

 

Honduras, malena srednjoamerička zemlja, prolazi kroz političku krizu otkako je njegov predsjednik Manuel Zelaya svrgnut državnim udarom u lipnju.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija