Jump to content

Inicijativa za izmjenu Zakona o pučkom pravobranitelju


Zex
 Dijeli

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić uputio je Hrvatskom saboru i formalnu inicijativu za pokretanje postupka izmjena i dopuna Zakona o pučkom pravobranitelju.[PRBREAK][/PRBREAK]Izmjenom i dopunom Zakona treba utvrditi i detaljnije urediti ovlasti pučkoga pravobranitelja u nekim oblicima nadzora nad radom sudova i sudaca, posebno u odnosu na neopravdano dugo trajanje sudskih postupaka (očite zloporabe ovlasti u upravljanju postupkom i eventualno druga pitanja administrativne i upravne prirode u pravosuđu), navodi Malčić u priopćenju.

 

Također poziva da se Zakon o pučkom pravobranitelju iz 1992. uskladi i s odredbom Ustava kojom su 2000. pučkom pravobranitelju date nove ovlasti i nametnute dužnosti koje zahtijevaju zakonsko normiranje.

 

Pučki pravobranitelj je svoju inicijativu uputio u Hrvatski sabor predsjednicima Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, Odbora za pravosuđe i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina temeljem zakonskih odredaba i stajališta iznijetih na sjednicama tih odbora i u saborskoj raspravi o Izvješću pučkog pravobranitelja za 2004.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija