Jump to content

Italija: Vlada donijela zakon o političkom imunitetu


Mrljavac

RIM, 27. lipnja 2008. (Hina/AFP) - Talijanska vlada Silvija Berlusconija prihvatila je u petak nacrt zakona kojim će nositeljima četiriju najviših državnih dužnosti biti osiguran imunitet, objavila je Ansa, prenoseći vladine izvore.[PRBREAK][/PRBREAK]Nacrt zakona koji je predložio ministar pravosuđa Angelino Alfano trebao bi predsjedniku Republike, predsjednicima Senata i zastupničkog doma parlamenta te predsjedniku vlade zajamčiti imunitet, prema istom izvoru.

 

Dokument su prihvatili ministri na sjednici vlade, u času kada Berlusconija dio oporbe optužuje da želi umaći progonu domaćeg pravosuđa.

 

Berlusconijeva vlada je već donijela nacrt zakona, o kojemu se trenutačno raspravlja u parlamentu, koji bi trebao obustaviti desetke tisuća sudskih procesa kako bi se sudovi oslobodili za teža kaznena djela za koje se može izreći zatvorska kazna veća od 10 godina.

 

Među njima je i postupak koji se u Milanu trenutačno vodi protiv Berlusconija i njegova bivšeg britanskog odvjetnika Davida Millsa.

 

Šef talijanske vlade optužen je da je koncem 90-ih Millsu isplatio 600.000 dolara kako bi na talijanskom sudu lažno svjedočio u njegovu korist u dvjema parnicama.

 

Usto mu državno tužiteljstvo u Napulju sudi za korupciju i provodi istragu o njegovim vezama s ravnateljem javne televizije RAI.

 

 

 

(Hina)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija