Jump to content

Izbori za predsjednika RH


Ane

Novi informator d.d. izdao je u svojoj nakladi prigodno izdanje: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske u kojemu donosi najvažnije propise i upute o provođenju predsjedničkih izbora koji na predstoje. Priručnik koji su uredili Davorka Foretić, dipl.iur. i Krešimir Orešković, dipl.iur., možete nabaviti po vrlo popularnoj cijeni.[PRBREAK][/PRBREAK]Nakladnik o knjizi:

 

Na temelju članka 94. stavka 5. Ustava Republike Hrvatske (Nar. nov. br. 41/01 - proč. tekst i 55/01 isp.) izbor predsjednika Republike Hrvatske obavlja se najmanje 30, a najviše 60 dana prije isteka mandata.

Stoga, u nastojanju da pridonesemo pripremama oko provedbe skorašnjih predsjedničkih izbora, donosimo članak o izbornom sustavu za provođenje izbora za predsjednika Republike Hrvatske, izvod iz odredaba iz Glave IV. Ustava Republike Hrvatske o predsjedniku Republike Hrvatske, izvod iz Glave IX. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske (Nar. nov. br. 49/02 - proč. tekst) kojom se regulira nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora i državnog referenduma i izborni sporovi, Zakon o izboru predsjednika Republike Hrvatske (Nar. nov. br. 22/92, 42/92 - isp., 71/97, 69/04 - Odluka USRH i 99/04 - isp. Odluke USRH - redakcijski pročišćeni tekst), Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske (Nar. nov. br. 105/04), Zakon o popisima birača (Nar. nov. br. 19/92) te Zakon o političkim strankama (Nar. nov. br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 - redakcijski pročišćeni tekst), odnosno propise koji se odnose na postojeće političke izbore.

________________________________________

Uredili: Davorka Foretić, dipl. iur. i Krešimir Orešković, dipl. iur.

 

opseg 24 str., format 20x27 cm, meki uvez

Cijena 1 primjerka 20 kn (s PDV-om)


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija