Jump to content

Izgradnja institucija pravne države


Ane
 Dijeli

Ministrica pravosuđa RH, gđa. Vesna Škare Ožbolt, na poziv ministrice pravosuđa Republike Austrije gđe. Karin Gastinger dana 5. i 6. prosinca 2005. sudjeluje na sastanku ministara pravosuđa Jugoistočne Europe, koji se održava u Beču pod naslovom „Izgradnja institucija pravne države – perspektive za pravosuđe u 21. stoljeću“.[PRBREAK][/PRBREAK]Organizacijom ovog susreta Republika Austrija, njegujući tradicionalno dobre odnose sa zemljama Jugoistočne Europe, želi podržati njihova nastojanja u učvršćivanju pravosudnih sustava zasnovanih na načelima pravne države i demokracije, te u ostvarivanju europskih standarda.

 

Sa hrvatske strane u radu sastanka, pored ministrice pravosuđa, gđe Vesne Škare Ožbolt, sudjelovat će i prof. dr. Željko Horvatić, savjetnik ministrice za kaznena pitanja, te gđa. Ljiljana Vodopija Čengić, pomoćnica ministrice za pitanja međunarodne pravne pomoći, suradnje i ljudskih prava.

 

Cilj sastanka ministara pravosuđa je identifikacija mogućnosti pravosudne suradnje u pojedinim područjima.

 

Ministrica pravosuđa, gđa Vesna Škare Ožbolt, u okviru svoje prezentacije predstavit će ostalim sudionicima (Makedonija, Srbija i Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina te predstavnik UNMIK-a) područje osiguranja i zaštite imovine u Republici Hrvatskoj.

 

Na marginama ministarskog sastanka ministrica Škare Ožbolt sastat će se s ministrom pravde Republike Srbije, g Zoranom Stojkovićem radi potpisivanja Protokola o suradnji između dva ministarstva, čiji je cilj daljnje jačanje dobrosusjedskih odnosa i promocija međunarodne pravosudne suradnje u regiji, ali i pružanje pomoći Republici Srbiji u procesu približavanja Europskim integracijama.

 

Nastavljajući se vremenski na sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslova - EU i zemlja Zapadnog Balkana, održanog dana 25. studenog 2005. godine, također u Beču, na temu borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, današnji susret ministara pravosuđa Jugoistočne Europe još jednom će potvrditi opredjeljenje Republike Hrvatske u preuzimanju aktivne uloge u regionalnoj suradnji, kao i u kontinuiranoj implementaciji europskih standarda s ciljem što spremnijeg pristupanja u članstvo Europske Unije.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija