Jump to content

Izgradnja sustava za upravljanje sudskim predmetima


Zex
 Dijeli

Ministarstvo pravosuđa potpisalo je s tvrtkom IBM Hrvatska 22,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji Integriranog informacijskog sustava za upravljanje sudskim predmetima (ICMS).[PRBREAK][/PRBREAK]Izgradnja sustava pokrenuta je zajmom Svjetske banke, a on bi, kada bude uveden u sve sudove, trebao pokriti sve poslovne procese i potrebe pravosuđa.

 

Cilj projekta je, kako kažu u Ministarstvu, stvaranje automatiziranog sustava na nacionalnoj razini koji će povećati učinkovitost pravosuđa te pomoći sucima i sudskim službenicima u primjeni vladavine prava i pružanju usluga građanima.

 

U Ministarstvu očekuju da će sustav omogućiti bolje praćenje predmeta u svim fazama postupka i bolju kontrolu spisa te sucima pružiti točne informacije u realnom vremenu. Nadalje se očekuje da će podaci uneseni u ICMS automatizirati upisnike i omogućiti uštede radne snage te pomoći predsjednicima sudova i Ministarstvu pravosuđa u odlučivanju.

 

Ugovor o izgradnji ICMS sustava potpisali su ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i Ivan Vidaković u ime tvrtke IBM Hrvatska.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija