Jump to content

Izmjenama sporazuma s BiH spriječiti neizvršenje pravomoćnih kazni


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,30. srpanj 2009.(Hina) - Hrvatska vlada odlučila je danas pokrenuti postupak izmjene Sporazuma između hrvatske vlade i vlade Federacije BiH o međusobnom izvršavanju sudskih odluka o kaznenim stvarima, a kako bi se onemogućilo izbjegavanje izvršenja pravomoćnih presuda.[PRBREAK][/PRBREAK]U ovom trenutku događa se da pojedini osuđenici izbjegavaju izvršenje pravomoćnih presuda, izrečenih u jednoj državi, jer odlaze u drugu zemlju, a zbog dvostrukog državljanstva takva osoba se ne izručuje, rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

 

Važeći sporazum, dodao je, daje mogućnost da se kazna izrečena u jednoj državi izvršava u drugoj, "ali se traži suglasnost osuđenog".

 

"Promjenom sporazuma ta se suglasnost više ne bi tražila jer bi se izbjegla nekažnjivost i zlouporaba dvostrukog državljanstva", objasnio je ministar.

 

Potpisivanjem izmjena Sporazuma između dviju vlada spriječila bi se mogućnost da osuđenici bijegom iz zemlje u kojoj su osuđeni u zemlju čiji su državljani izbjegnu izdržavanje kazne.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija