Jump to content

Izmjene Zakona o zakupu poslovnog prostora


Zex

Ministarstvo pravosuđa predložilo je da se izmjeni Zakon o zakupu poslovnog prostora i sadašnjim zakupcima, ako uredno ispunjavaju obveze, dade pravo prvenstva na sklapanje novog ugovora, odnosno produženje postojećeg zakupa.[PRBREAK][/PRBREAK]Uvjet je da ti zakupci sudjeluju u javnom natječaju i da prihvate početni iznos zakupnine.

 

Odnosi se to na sadašnje zakupnike prostora u vlasništvu države, gradova i općina te pravnih osoba u njihovom stopostotnom ili pretežitom vlasništvu, a kojima istječe postojeći ugovor.

 

Ministarstvo je svoj prijedlog dostavilo Vladi koja bi ga kao svoj trebala po hitnom postupku poslati Hrvatskom saboru na donošenje.

 

Ministarstvo upozorava da bi, ne uvaži li se njegov prijedlog, nekoliko tisuća obrtnika, od čega samo tisuću i pol u Zagrebu, moglo staviti ključ u bravu.

 

Predložene zakonske izmjene sadašnjim bi zakupnicima omogućile i kupnju poslovnih prostora, ali samo onih u vlasništvu države i državnih institucija, odnosno trgovačkih društava. Uvjete i postupak za to, naknadno bi, posebnom uredbom propisala Vlada.

 

Vlada bi, doznaje se u Banskim dvorima, možda već sutra mogla uredbom odrediti standarde i uvjete koje, u sklopu priprema za ulazak Hrvatske u EU, moraju ispunjavati granični prijelazi.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija