Jump to content

Izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju upućene Saboru


Zex

Prijedlog izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju Vlada je sa večerašnje sjednice poslala Hrvatskom saboru, potvrđeno je u Banskim dvorima.[PRBREAK][/PRBREAK]O pojedinostima tog prijedloga, osim podatka da je Saboru poslan po hitnom postupku, u Vladi večeras nisu govorili, najavljujući da će se o tome doznati sutra.

 

Ipak, prema onome što je do sada došlo do

javnosti, te izmjene zapravo predstavljaju uvod u zdravstvenu reformu.

 

Naime, njima se uz ostalo predviđa uvođenje plaćanja administrativnih troškova na ime čega bi se godišnje prikupilo oko 300 milijuna kuna.

 

Na uvođenje takvih mjera resorno Ministarstvo zdravstva bilo je prisiljeno zbog nedostatka sredstava u zdravstvu, zbog čega se dovodi u pitanje opstojnost zdravstvenog sustava. Izmjene koje se spremaju u tom zakonu, Ministarstvo je danas predstavilo GSV-u.

 

Na večerašnjoj sjednici Vlada je razriješila dužnosti pomoćnika ministra gospodarstva i ravnatelja Državnih robnih zaliha Tomislava

Tomića.

 

Razriješen je zbog odlaska na novu dužnost, konkretno zbog toga što će u saborskim klupama zamijeniti Matu Štimca, koji je dao ostavku na saborsku dužnost i vratio mandat HDZ-u.


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija