Jump to content

Izrael prekinuo kontakte s Vijećem UN-a za ljudska prava


Mrljavac
 Dijeli

ERUZALEM, 26. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Izrael je priopćio u ponedjeljak da je prekinuo kontakte s Vijećem UN-a za ljudska prava nakon što je to tijelo prošlog tjedna pokrenulo međunarodnu istragu židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.[PRBREAK][/PRBREAK]Ta odluka, koju je objavio glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova, znači da istražnom timu neće biti dopušten dolazak na Zapadnu obalu niti u Izrael, rekao je glasnogovornik Yigal Palmor.

 

"Mi više ne radimo s njima", rekao je Palmor o Vijeću UN-a za ljudska prava čije je sjedište u Ženevi. "Mi smo sudjelovali u sastancima, raspravama, oragniziranju posjeta Izraelu. Sada je sve to gotovo."

 

47 zemalja članica Vijeća za ljudska prava u četvrtak je prihvatilo sa 36 glasova za, 1 protiv i 10 suzdržanih, rezoluciju koju su predložili Palestinci i u kojoj se traži slanje "neovisnog međunarodnog istražnog povjerenstva koje će ispitati posljedice gradnje židovskih naselja na građanska, politička, gospodarska, društvena i kulturna prava palestinskog naroda".

 

Ovo je prvi put da se osniva takvo povjerenstvo.

 

Međunarodna zajednica smatra židovska naselja nezakonitim. Više od 310.000 izraelskih doseljenika živi na Zapadnoj obali i više od 200.000 u židovskim četvrtima u istočnom Jeruzalemu koji je okupiran i 1967. pripojen Izraelu.

 

(Hina) xkga ysd

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija