Jump to content

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Vlada RH s današnje je sjednice uputila mišljenje Hrvatskom saboru o Godišnjem izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2010. godinu, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.[PRBREAK][/PRBREAK]Prihvaća se Izvještaj o radu Odbora za javni nadzor revizije za 2010., u tekstu koji je Vladi RH dostavio Odbor za javni nadzor revizije aktom od 5. travnja 2011. godine. Iz tog Izvještaja proizlazi da je Odbor tijekom 2010. održao ukupno 10 sjednica, te da je u suradnji s Ministarstvom financija i konzultantskim tvrtkama, sudjelovao u provedbi pojedinih aktivnosti u sklopu IDF Darovnice za jačanje financijskog izvještavanja u Republici Hrvatskoj, financirane sredstvima Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

 

Tijekom 2010. g. Odbor je pokrenuo postupak pristupanja IFIAR-u, u cilju ostvarivanja daljnje suradnje i razmjene najbolje međunarodne prakse u području javnog nadzora revizije.

 

Sukladno odredbama Zakona o reviziji, Odbor se financira iz sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske, za što je u 2010. godini osigurano 300.000,00 kuna, a u 2011. godini 400.000,00 kuna.

 

Na sjednici Vlade RH prihvaćeno je i Izvješće o radu Hrvatske informacijsko-dokumentacijske referalne agencije u 2010., s Planom rada za 2011. godinu, u tekstu koji je dostavila Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija aktom, od 30. ožujka 2011. godine. To Izvješće obuhvaća, između ostalog, izvršene i planirane zadaće, aktivnosti i ciljeve Agencije, izvješće o financijskom poslovanju s Planom za 2011. godinu, te izvješće i plan o kadrovima i poslovnom prostoru, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija