Jump to content

Kazne liječnicima - Nema promjene zakona o zabrani pušenja


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 26. svibnja 2009. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da će liječnicima, koji od početka zdravstvene reforme odbijaju naplaćivati participaciju, biti u lipnju uskraćeno između 10 i 30 posto glavarine kako to predviđa zakon, a dodao je i da njegovo Ministarstvo ne razmišlja o promjenama Zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda unatoč takvim zahtjevima.[PRBREAK][/PRBREAK]"Cilj zdravstvene reforme nije kažnjavanje liječnika, već uređenje sustava i bez obzira na drugi krug lokalnih izbora oni koji krše zakon bit će kažnjeni", izjavio je ministar prilikom današnjeg posjeta KB Jordanovac.

 

Doznaje se kako se radi o oko 300 liječnika, uglavnom članova Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) na čijem je čelu dr. Mario Malnar. Oni su odbili od pacijenata naplaćivati po 10 kuna za liječnički pregled i uputnicu, a pa bi u slučaju 10 postotnog smanjenja glavarine dobili u prosjeku oko 3.000 kuna manje.

 

Milinović je dodao da su iz Ministarstva i HZZO-a u proteklih šest mjeseci nastojali razgovorima uvjeriti kolege da ne slušaju dezinformacije iz KoHOM-a, da počnu naplaćivati pariticipaciju i tako izbjegnu sankcije. Kao podatak da su u tome uspjeli, ministar je naveo da svaki dan 5-6 liječnika potpisuje aneks ugovor koji ima jamči više glavarine te počinju s naplatom participacija.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija