Jump to content

Konferencija: "Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije"


Zex
 Dijeli

Konferencija/radionica na temu „Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije“ održat će se u utorak i srijedu, 1. i 2. ožujka 2011. u Hotelu Westin Zagreb, dvorana Panorama, 17. kat, te u četvrtak, 3. ožujka u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Konferenciju će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. Ivo Josipović, prigodnim predavanjem o važnosti borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.[PRBREAK][/PRBREAK]Program konferencije dostupan je na stranici www.antikorupcija.hr.

 

 

Medijska konferencija/radionica odvijat će se kroz okrugle stolove, predavanja uglednih domaćih i inozemnih stručnjaka i hrvatskih novinara s iskustvom u antikorupcijskom izvještavanju, te kroz rasprave svih sudionika. Ciljevi konferencije su:

 

• uočavanje, prenošenje i razmjena najboljih antikorupcijskih iskustava pojedinih medija,

• analiza istraživačkog novinarstva kao najbolje medijske poluge za borbu protiv korupcije,

• iznošenje prijedloga za podizanje svijesti i povećane osjetljivosti javnosti prema svakodnevnim pojavnim oblicima korupcije.

 

Ministarstvo pravosuđa RH i Delegacija EU u Hrvatskoj od ožujka 2010. godine provode projekt „Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Kampanja za podizanje svijesti“, financiran u sklopu EU IPA 2007 programa za Hrvatsku.

 

Jedna od važnih sastavnica ovog projekta je i konferencija/radionica koja će okupiti hrvatske novinare, izdavače i vlasnike medija, a na kojoj će se govoriti o važnosti iskorjenjivanja korupcije i osvješćivanja javnog mnije nja, kao i o potrebi svakodnevnog i osobnog primjera pojedinca da se suprotstavi koruptivnom ponašanju.

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija