Jump to content

Kosor: krizni porez obuhvatit će i druge skupine


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB,27. kolovoza 2009. (Hina) - Vlada će u idućih desetak dana izraditi i Saboru predložiti novi zakon koji će obuhvatiti i one skupine koje nisu obuhvaćene Zakonom o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke, kako bi osigurala da se teret krize ravnomjerno rasporedi, najavila je danas predsjednica vlade Jadranka Kosor.[PRBREAK][/PRBREAK]Kosor je, na sjednici vlade, naglasila da je Zakonom o posebnom porezu vlada namjeravala obuhvatiti sve primitke veće od 3000 kuna, zaštititi najranjivije društvene skupine i koliko je moguće ravnomjerno rasporediti teret krize.

 

"U skladu s tim i na tragu Zakona o posebnom porezu, koji je na snazi i ostat će na snazi, donijet ćemo još jedan zakon, koji će obuhvatiti i druge skupine u društvu, kako bismo ravnomjerno rasporedili teret krize", rekla je Kosor.

 

Naglasila je da će taj zakon biti gotov za desetak dana, kako bi ga Sabor mogao donijeti već na prvoj sjednici u rujnu.

 

Najavila je da će se idućeg tjedna sastati s predstavnicima države u nadzornim odborima trgovačkih društava u pretežitom državnom vlasništvu.

 

Na sastanku će se, kaže, vidjeti kako društva provode planove za povećanje likvidnosti, ali i druge vladine odluke na tragu racionalizacije poslovanja.

 

Kosor je najavila i da će vlada socijalnim partnerima ponovno ponuditi sporazum o socijalnom partnerstvu u posebnim okolnostima globalne krize.

 

"Vlada će ponuditi svoje mjere, obveze koje možemo preuzeti, a partnere, sindikate i poslodavce ćemo pozvati da sami kažu koje su obveze spremni prihvatiti", kazala je premijerka.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija