Jump to content

Kosor: novi zakon o sprječavanju sukoba interesa


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 18. siječnja 2011. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo je o potpuno novom zakonu o sprječavanju sukoba interesa koji će biti rigorozniji od dosadašnjega, obuhvatiti će širi krug ljudi, omogućit će drukčije funkcioniranje i bit će u potpunosti depolitiziran, izjavila je večeras nakon sjednice predsjednica HDZ-a i predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor.[PRBREAK][/PRBREAK]"Tijelo koje će odlučivati o sukobu interesa, o tome ima li ga kod nekog dužnosnika ili nema bit će u potpunosti depolitizirano", rekla je Kosor novinarima dodavši kako taj prijedlog zakona još trebaju doraditi i uskladiti s partnerima, ali bi on, kaže, svakako trebao ići u hitnu proceduru. Očekuje brzo usuglašavanje oko toga zakona te da će početkom idućeg mjeseca on biti izglasovan u Hrvatskom saboru. Istaknula je kako novi zakon o sprječavanju sukoba interesa donosi dosta novosti te će "zaista biti rigorozan".

 

Na pitanje kada se može očekivati objava plana privlačenja investicija u hrvatsko gospodarstvo, predsjednica HDZ-a je odgovorila da će ovaj tjedan, najvjerojatnije u četvrtak, govoriti o novim potezima vlade. Kosor je negativno odgovorila na upit je li Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o unutarstranačkim izborima.

 

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak izvjestila je novinare da je na prijedlog Predsjedništva HDZ-a Kruno Mesarić izabran za novog zamjenika glavnog tajnika HDZ-a umjesto Josipa Šarića. Dodala je da se na Predsjedništvu stranke razgovaralo i o pripremama za sabor zajednice žena, koji će biti 29. siječnja 2011.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija