Jump to content

Krapinski sudac razriješen, vozio pijan, opirao se i vrijeđao policiju


Mrljavac
 Dijeli

ZAGREB, 8. ožujka 2012. (Hina) - Općinski sudac u Krapini Rikard Kunštek danas je razriješen dužnosti jer je prije dvije godine pijan vozio automobil, pružao pasivan otpor i vrijeđao policajce koji su ga na kraju svladali na silu.[PRBREAK][/PRBREAK]Na odluku o razrješenju Državnog sudbenog vijeća sudac Kunštek ima pravo žalbe Ustavnom sudu, a ta žalba odgađa izvršenje odluke.

 

DSV je krapinskog suca proglasio stegovno odgovornim jer je 23. siječnja 2010. oko 20 sati u Krapini pijan vozio osobni automobil, krivudajući cestom. Iza njega su se u službenom automobilu vozila dvojica policajaca koji su mu prišli nakon što se zaustavio kod jednog ugostiteljskog objekta. Sudac je pristao na alkotest te je "napuhao" 2,18 promila, no zatražio je i vađenje krvi i urina koje je kasnije pokazalo da je imao još više alkohola u krvi - 2,39 promila.

 

Sudac je potom odbio naredbu policajaca da u pijanom stanju više ne sjeda za volan te je, kažu u DSV-u, pružao pasivan otpor na način da se rukama zgrabio za krovni nosač policijskog automobila, vrijeđajući policajce koji su bili prisiljeni primijeniti sredstva prisile, to jest fizičku snagu i zahvat "ključ na laktu". Sudac je potom oko 21,50 sati smještan u posebne policijsku prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

 

DSV je zaključio da je sudac Kunštek svojim ponašanjem nanio štetu ugleda suda i sudačke dužnosti te prekršio Kodeksa sudačke etike, odnosno počinio teško stegovno djelo zbog kojeg ga je razriješilo sudačke dužnosti.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija