Jump to content

Kremlj priprema zakon za vojne intervencije izvan Rusije


Mrljavac
 Dijeli

MOSKVA, 10. kolovoza 2009. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev predložio je u ponedjeljak zakon koji mu omogućuje da pošalje ruske vojnike izvan zemlje radi obrane ruskih interesa, objavio je Kremlj.[PRBREAK][/PRBREAK]Medvedev je prošle godine poslao vojsku na Gruziju zbog spora o odmetnutoj pokrajini Južnoj Osetiji, no ruski mediji pitali su se je li pritom poštovana pravna procedura.

 

Novi zakon omogućio bi raspoređivanje vojske izvan Rusije radi obrane neke zemlje od agresije, zaštite ruskih građana i vojnog osoblja te radi borbe protiv gusara, stoji u nacrtu zakona objavljenom na Internetskoj stranici Kremlja.

 

"Cilj zakona koji je predložio predsjednik je stvoriti pravni mehanizam koji bi vrhovnom zapovjedniku omogućio upotrebu oružanih snaga izvan zemlje zbog zaštite ruskih interesa i građana", rekao je ministar obrane Anatolij Serdjukov u ponedjeljak.

 

Glasnogovornik gruzijskog ministarstva vanjskih poslova Zurab Kačkašvili izjavio je kako je novi zakon pokušaj "da se prošlogodišnja agresija na Gruziju svede u pravni okvir", prenijela je agencija Interfax.

 

(Hina)

 Dijeli


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Posjetitelj
This is now closed for further comments

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija